Misschien ken je ze wel in je directe omgeving of heb je ze weleens in een tv-programma gezien. Mensen met het syndroom van Down. Ze hebben iets. Ze zijn anders. Vaak brengen ze een glimlach om onze lippen. Ze zijn in staat om de mediawet te omzeilen door schaamteloos op tv-reclame te maken voor het bedrijf waarvoor ze werken. Het publiek en de presentator lachen een beetje ongemakkelijk, maar sancties volgen er niet. Is het onnozelheid of zijn ze in juist in staat om, zoals velen van ons graag willen kunnen,  vanuit volledige vrijheid en eigenheid te handelen?

Willen we niet allemaal vrij van angsten, in balans met onze emoties, gefocust op een helder (levens)doel, sterk in het leven staan? Hieronder het verhaal van Michael Eikelenboom met het syndroom van Down wiens doel is dat mogelijk te maken.

Michael Eikelenboom is 20 jaar oud en heeft naast het syndroom van Down ook een visuele beperking en een vorm van autisme. Tot zo’n 7 jaar geleden, was het bijna onmogelijk om contact met hem te leggen. Hij zat volkomen vast in zijn eigen wereld. Vanaf zijn geboorte heeft school en zijn moeder getracht om via de hen bekende middelen hem bij onze wereld te betrekken. Maar desondanks zat hij, 13 jaar oud, volkomen passief op de bank en liet hij zich buitenshuis verplaatsen met een rolstoel.

Toch bleef zijn moeder zoeken naar wegen om contact met hem te krijgen. Wat op haar pad kwam, probeerde zij uit. Zo kwam zij op haar zoektocht in Amerika terecht, waar zij een workshop volgde bij de Afrikaanse sjamaan Malidoma Somé. De tweede keer nam zij Michael mee. Dit zou een ommekeer worden. Malidoma kwam de zaal binnen en ging gelijk op Michael af en behandelde hem met respect en eerbied. Hij was de eerste die toegang gevonden had tot de wereld van Michael. Er was op dat moment echt contact; Michael opende zich en gaf de sjamaan een dikke knuffel.
Net voordat zij naar Amerika gingen, kwamen zij in aanraking met de methode Gefaciliteerde Communicatie, waarmee Michael met behulp van een faciliteerder zijn gedachten onder woorden kon brengen. Nu was het mogelijk om de twee werelden samen te brengen; die van ons en die van Michael.

In onze wereld bestaat de communicatie vaak uit Facebook, leugens, halve waarheden, kogels en bommen. Michael zijn communicatie gaat van vreugde naar bodemloos verdriet en van boosheid naar onvoorwaardelijke liefde en alles wat daar tussen zit. Zijn beleving is van een puurheid, die wij “normale” mensen niet kennen, maar waar we zo enorm naar verlangen. In de jaren na de ontmoeting met Malidoma zijn Michael en zijn moeder bezig geweest om hun twee werelden met elkaar in verbinding te brengen. Langzamerhand kwam ook het besef, dat de wijsheid van Michaels wereld ook belangrijk is voor anderen.

Op aanwijzingen van Michael is de “Cirkel van Creatie” ontstaan. Zeven coaching bijeenkomsten gebaseerd op gelijkwaardigheid, die door de vorm van de cirkel automatisch ontstaat. De strijd om te overleven stopt en er kan een ontmoeting plaats vinden. Een ontmoeting met de ander maar ook zeker met onszelf. Michael neemt ons mee in zijn wereld waardoor andere delen van de hersenen(Werking van ons brein) geactiveerd worden.

Een wereld waar gevoel wordt uitgesplitst in emotie, intuïtie en het hart en die van elkaar verschillen zoals horen van zien verschilt. Zo zijn emoties heel belangrijk om ons energetisch systeem schoon te houden, vertelt onze intuïtie welke stappen we mogen nemen om ons doel te bereiken, en bepaalt de blauwdruk in ons hart wat ons levensdoel is. Een levensdoel dat voor iedereen persoonlijk is. Alleen leven vanuit het hart geeft de ervaring van werkelijke vrijheid. Omdat Michael vanuit het hart leeft, is het voor hem eenvoudig om dit levensdoel bloot te leggen. Maar Michael gaat nog verder. Hij geeft je in deze “Cirkel van Creatie” handvatten om jouw levensdoel te bereiken.

In de wetenschap zijn ze erachter gekomen, dat het menselijk wezen invloed uitoefent op de materie. Michael legt stap voor stap voor ieder persoonlijk uit hoe dat werkt. Hierbij zijn onze emoties de belangrijkste zenders. Hij leert je om deze op een goede manier te beheren. Want zoals hij altijd zegt alles is energie en frequentie, zowel materie als emoties. Waarbij de liefde de krachtigste emotie is.

Michael heeft naast dat hij ons wil helpen gelukkig, evenwichtig, krachtig en op onze eigen wijze in het leven te staan nog een ander doel. Hij wil een woongemeenschap opzetten, waar meer mensen zoals hij wonen. De tekeningen zijn al gemaakt. Ook daar staat verbinding met jezelf en met de ander centraal. Er zal een grote binnenruimte komen waar mensen van buiten zich met hen (de bewoners) kunnen verbinden. Dit alles met maar een doel: het brengen van vrede op aarde.