EEN DISNEY GOUDEN BOEKJE 09 - MICKEY MOUSE DE ...

Disney's vertolking van de tovenaarsleerling

We naderen het eind van het jaar. Een moment voor ons allen om eens terug te kijken. Voor mij was het een jaar om heel dankbaar voor te zijn.

De zorg rond mijn gehandicapte zoon Michael wordt nu gedeeld met een liefdevol gezin. Zij begrijpen dan niet de diepte van zijn essentie. Maar ze voelen zijn oneindige liefde, waardoor ze van hem en zichzelf kunnen houden. Het heeft mij meer ruimte gegeven om energie te stoppen in mijn dromen.

Dank je universum, dat jullie hen op mijn pad hebt gebracht.

Had ik voor de coronacrisis altijd nog ergens het gevoel dat het verhaal in de media, een verhaal dat gemaakt is door een consensus. Maar waar ik met mijn eigen realiteit niet inpaste. Nu besef ik dat media niet anders is dan een geoliede machine, die ons een verhaal wil doen laten geloven, dat alleen maar ten dienste staat van de machthebbers. Ze weten als geen ander hoe ze het instrument angst kunnen gebruiken om ons als makke schapen naar de GREAT RESET te manoeuvreren. Ik heb de stekker uit mijn tv-ontvanger gehaald. En ik luister geen radio meer. Mijn informatie over het hele gebeuren haal ik uit de alternatieve media. Waarbij Robert Jensen zijn show en Del Bigtree met de Highwire voor mij de favorieten zijn. Robert, omdat hij een haarscherpe analyse geeft van hoe de media werkt. Del, omdat hij met vele medici over de hele wereld in gesprek is.

Wat een vreugde dat ik mijn eigen realiteit nu serieus neem.

Ik ben buiten de tijd gaan staan. Had ik voor de coronacrisis nog ergens het gevoel dat het morgen beter zou worden. Van de zomer besefte ik dat ik moest gaan leven in het hier en nu. Want nu scheen het zonnetje, nu kon ik een terrasje pakken. Nu had ik eten en morgen wist ik het niet zeker. Michael heeft me uitgelegd dat de gedachte, dat morgen alles beter wordt, door de machthebbers in ons systeem is geplaatst. Maar op het moment dat we dat deden zijn we een groot deel van onze creatieve vermogens kwijtgeraakt en zijn we een speelbal geworden.

Einde der tijden is niet het eind van de wereld. Wat ben ik verheugd dat ik dit onder ogen heb mogen zien en mijn creatiekracht is toegenomen. Er is zoveel meer rust in mijn leven gekomen.

Ik heb vrienden los moeten laten. Daar zijn meer nieuwe vrienden voor teruggekomen. Hoe graag ik open wil blijven staan voor een andere mening. Ik heb gekozen voor de wereld van liefde en vertrouwen en die past niet meer bij het oude concept van tekort en angst. Bijna 25 jaar geleden ben ik samen met Michael op dit pad gaan lopen. Hij heeft mij geleerd niet te kijken naar hoe ik zou moeten zijn, maar wie ik werkelijk ben. Hij heeft me geleerd om alles vanuit mijn gevoel te doen. Het spectrum van emoties van angst tot liefde te gebruiken als een scherpsnijdende bijtel om zo mijn leven krachtig vorm te geven. Hierdoor kan ik een lange neus maken naar de machthebbers, want ik ben een soeverein wezen. Die vanuit haar authenticiteit wel overwogen keuzes kan maken. Willen jullie dat ik een mondkapje draag in winkels? Dan ga ik alleen nog naar die winkels waar ze niet handhaven of ik laat mijn boodschappen gewoon thuisbezorgen. De tijd die ik overhoud gebruik ik om met Michael wandelingen te maken. En voor mijn werkzaamheden hoef ik gelukkig het huis niet uit. Dus ik sta ook niet voor het dilemma van het mondkapje versus financiële zekerheid.

Wat ben ik dankbaar dat ik keuzes kan maken zonder mij te schamen of schuldig te voelen. En zonder over anderen te oordelen, die andere keuzes (moeten) maken.

Zelfs in financieel opzicht is het voor de wind gegaan. Mijn geld dat ik geïnvesteerd had in de droom van een nieuwe wereld, heeft zich dit jaar terugverdient. Ik wist dat ik zelfs een buffertje kon opbouwen tegen onverwachte tegenslagen. Dat was een luxe, die ik de laatste 20 jaar niet heb kunnen veroorloven. Maar zoals de tovernaarsleerling uit de film van Disney, niet de bezems en het sop in bedwang kon houden, zo liep dit ook volledig uit de hand. Er was in mijn huis heel veel aan vervanging toe. Dus ik had mijzelf een nieuw dekbed en een telefoon toebedacht. Het dekbed was zo versleten, dat de veren eruit kwamen. Mijn telefoon ging ondertussen wel heel vreemde acties ondernemen, dus ik kon zonder schuldgevoel een nieuwe aanschaffen. Ik gunde mijzelf zelfs de luxe van een iPhone, omdat ik dan zelf de regie kan houden, wie mijn informatie krijgt. Maar daarna ging alles uit de bocht. Mijn mixer vond het welletjes geweest. Mijn laptop hangt op dit moment met ducktape aan elkaar en mijn wasmachine liep door het washok heen, omdat de lagers versleten waren. Pas toen in dezelfde week mijn droger het begaf, wist ik dat er iets in mijn diepste overtuigingen zat, die dit veroorzaakte. Gelukkig heb ik de meester in creëren in mijn huis. Dus ik vroeg Michael wat hier aan de hand was. Mam, je hebt een buffertje voor eventuele tegenslagen. Dus wanneer je zo’n buffertje krijgt, heb je tegenslagen. En zoals altijd is hij mijn liefdevolle leermeester door mij vervolgens op zoek te laten gaan naar een herbenoeming van dat geld. Veiligheid was het sleutelwoord, dacht ik. Nee mam, het is overvloed. De gevolgen van deze gedachte is al direct merkbaar. Zelfs fysiek is er iets veranderd. Moest ik vroeger, zodra ik de dag begon rennen naar de wc, zelfs al was ik een uur daarvoor nog geweest, nu kan ik rustig de katten eerst eten geven. Dit wijst op een diepgewortelde angst voor een ingebeelde realiteit, die ik heb mogen loslaten. Het buffertje staat voor overvloed. Het heeft geen enkel andere functie. En volgens de wet van resonantie zal geld, geld aantrekken.

Dank je meester Michael voor dit inzicht. Wat een prachtig jaar is het geweest om alles wat nog rammelde in mijn overtuigingssysteem onder de loep te nemen.

Ik wens jullie allemaal fijne kerstdagen en een voorspoedig 2021.

Ik wens jullie allen het diepe inzicht dat wij de choreografen van ons eigen leven zijn.

 

Bon Réveillon / Happy New year's Eve - VOYAGE ONIRIQUE

 

Hier zijn geen woorden voor.

In het eerste deel van de lezing neem ik (Joan van Wijnen) je mee in mijn levensverhaal. Het verhaal begint bij de geboorte van mijn zoon Michael, waarmee ik weinig contact mee kon krijgen. Hij liet zich verplaatsen in een rolstoel en gaf niet aan waar zijn behoeften laten. Ik ging daarom vanuit dat er ook weinig bewustzijn was. Dit veranderde toen ik in contact kwam met de dierentolk Mariët van Os. Dit was het begin van een omslag in , mijn bewustzijn. Uiteindelijk realiseerde ik mij dat Michael een oplossing kan geven voor de vele problemen waar wij als mensheid voor staan. 

In het tweede deel gaat over hoe we leren vanuit ervaring en hoe ons huidige onder-wijs systeem ons daar vanaf probeert te houden. Hierdoor isoleren wij ons van onszelf en van elkaar. 

Dit allemaal volgens de inzichten, die Michael cursisten de laatste jaren heeft meegegeven.

 

Wat vind je ons consult waard? We werken vanuit het principe van gunnen.

 

GettyImages 1271019729

Cirkeldenken is een heel oude traditie, die bijvoorbeeld terug te vinden was in de Keltische cultuur en bij oorspronkelijke natuurvolken. Hierbij is iedereen even ver van de bron verwijderd. Iedereen heeft verbinding met de Goddelijke energie en neemt volledige verantwoordelijkheid over zijn eigen leven. Cirkel denken heeft verbinding met de natuur omdat wij beseffen dat wij daar een onderdeel van zijn. Deze structuur is organisch en intuïtief. Bij cirkel denken is het belangrijk dat wij van elkaars sterke punten gebruiken maken. Hierdoor kan de gedachtesnelheid verhogen. Op een zeker moment kan het ratio deze snelheid niet meer bij houden en kan alleen het gevoel van vertrouwen zorgen, dat nieuwe stappen gezet worden.

Een cirkel is per definitie een open systeem. Bij groei of krimp blijven de krachten gelijk. Bij een groter wordende cirkel neemt de wel is waar de afstand tot het centrum toe, maar dit wordt gecompenseerd door de kracht van de cirkel. Op veranderingen in de omgeving kan de cirkel snel reageren. Denk hierbij aan een wiel.

 Eerlijkheid en vertrouwen zijn hier de sleutelwoorden.

Subcategorieën